Over Ons


Wij zijn Bert en Marja

Voordat we met een cattery begonnen hadden we wel altijd "gewone" katten. Hoewel elke kat bijzonder is natuurlijk.

In 1982 kreeg ik mijn eerste raskat, een Europees Korthaar, dit was de voorloper van de Brits korthaar. Het type kat had een wigvormige kop en ze hadden oren die wat hoger geplaatst waren en een wat langere neus. Wel al de dikke korte vacht die goed doorgekleurd moest zijn, alsook de ronde ogen. Die vroeger meer geel dan diep oranje waren.

De blauwe variant van de Europees Korthaar heette toen nog de Karthuizer, een vertaling voor de Chartreux katten die ontstaan zijn bij de Chartreux monniken in Frankrijk.

Door de jaren heen is het type van de Europees Korthaar veranderd en ook de naam. We hebben het nu over Brits korthaar, met een rondere kop en kleinere oortjes en met een kortere neus. Maar het karakter is nooit veranderd. Ze zijn zo lief en stabiel, dat ze ieders hart zullen veroveren.

 


Cattery de Balkenburcht

Bert, mijn echtgenoot, had de catterynaam bedacht; dit werd "de Balkenburcht". Dit was natuurlijk afgeleid van onze achternaam en het 3-etages tellende bovenhuis uit 1899 in Den Haag, onze burcht !!

Toen ik een keer kittenbezoek verwachtte, was Bert voor de deur de auto aan het wassen. Hij zag een echtpaar zoekend om zich heen kijken. Zoekt u iemand, vroeg hij vriendelijk. "Ja meneer, wij zoeken de Balkenburcht". En Bert: "O, maar dan staat u al voor de poort, en de Jonkvrouw is boven". Na dit voorval vond ik mijn catterynaam wel heel grappig. 

In ons oude huis zijn onze 4 kinderen opgegroeid. Wij hebben hier ruim 35 jaar met veel plezier gewoond. Na de eerste nestjes zijn we ook gaan meedoen aan kattenshows in binnen- en buitenland. Je wil toch wel weten of je goed bezig bent. We hebben daaraan vele leuke vriendschappen overgehouden. En heel veel leuke contacten door de vele nestjes in de loop der jaren.


Heinenoord

Nadat de kinderen zijn uitgevlogen, zijn we verhuisd naar de Hoeksche Waard, We hebben hier een vrijstaande woning in het buitengebied van Heinenoord. Hier wonen we nu alweer bijna 8 jaar.

Onze poezen hebben het hele huis tot hun beschikking en ook nog een groot afgezet stuk van onze tuin waar ze, via een kattenluik, vrij in en uit kunnen.